Thaikyckling med cocosmjölk
4 pers. (men jag tycker det räcker till 6 pers! Det blir mkt sås.)
4 kycklingfileér
3 dl cocosmjölk
2 dl vispgrädde
en burk skivade vattenkastanjer
3 skivade morötter
ev. 1 dl Cashewnötter
Marinad:
2 tsk sesam olja
2 msk red curry paste
3 msk sweet chili sås
2 msk oyster sauce
1/2 msk raps olja
2 tsk riven ingefära (men jag tar bara 1 tsk för jag är inte så mkt för det)
1 riven vitlöksklyfta (jag tar 2 klyftor)
1/2 lime fint riven skal (om man vill) och saft
Blanda ihop marinaden
Strimla kycklingen och lägg den i marinaden och låt stå 20-30 min
(sätt igång riset medans och duka bordet)
Bryn kycklingen tills den är genomstekt, helst i en hög panna då marinaden kan sprätta
tillsätt vattenkatanjer, morötter och ev nötter när kycklingen brynt klart och låt puttra 2 min
häll sedan i cocosmjölk och grädde och låt koka ihop 5 min
Klart!
Kommentarer
Malin sandgren
du sku ha gjort de när jag var hos dej ist ;O såg svinit gott ut ju :)
sara
Jag får väl göra det nån annan gång =)
Evelina - Mamma till Meja Lee ♥
Ååh så gott de såg ut! De måste jag testa någongång :)
Trackback