Fläskfilépanna á la Grekland
Gjorde detta till middag idag, det blev succé!!!
Och dressingen är gudomlig! Passar utmärkt som dip också.'
6 pers
1 kg fläskfilé
1,8 kg fast potatis
1 röd paprika
1 gul paprika
1 gullök
Ca 10 körsbärs tomater
Fetaost (vitlök o persilja)
Marinad:
1-1½ dl olivolja
2-3 pressade vitlöksklyftor
1-1 ½ tsk sambal oelek
2 msk soja
Kall sås:
4 dl turkisk yoghurt
4 msk majonnäs
1 pressad vitlöksklyfta
2 tsk italiensk salladskrydda
½ pressad lime
Skär fläskfilén i mindre bitar och lägg i marinaden över natten.
Smörj en långpanna. Klyfta potatisen (ska täcka botten) Salta,
Ställ in i ugn 220 grader i ca 10 min.
Strö över fläskfilén och marinaden + paprikorna i strimlor och löken i klyftor.
Överst lägger du tomathalvor och fetaost i kuber.
In i ugnen igen ca 35 - 40 min.
Servera med den kalla såsen!
Och dressingen är gudomlig! Passar utmärkt som dip också.'
6 pers
1 kg fläskfilé
1,8 kg fast potatis
1 röd paprika
1 gul paprika
1 gullök
Ca 10 körsbärs tomater
Fetaost (vitlök o persilja)
Marinad:
1-1½ dl olivolja
2-3 pressade vitlöksklyftor
1-1 ½ tsk sambal oelek
2 msk soja
Kall sås:
4 dl turkisk yoghurt
4 msk majonnäs
1 pressad vitlöksklyfta
2 tsk italiensk salladskrydda
½ pressad lime
Skär fläskfilén i mindre bitar och lägg i marinaden över natten.
Smörj en långpanna. Klyfta potatisen (ska täcka botten) Salta,
Ställ in i ugn 220 grader i ca 10 min.
Strö över fläskfilén och marinaden + paprikorna i strimlor och löken i klyftor.
Överst lägger du tomathalvor och fetaost i kuber.
In i ugnen igen ca 35 - 40 min.
Servera med den kalla såsen!
Kommentarer
Trackback