Fläskfilépanna á la Grekland

Gjorde detta till middag idag, det blev succé!!!
Och dressingen är gudomlig! Passar utmärkt som dip också.'


6 pers

1 kg fläskfilé
1,8 kg fast potatis
1 röd paprika
1 gul paprika
1 gullök
Ca 10 körsbärs tomater
Fetaost (vitlök o persilja)

Marinad:
1-1½ dl olivolja
2-3 pressade vitlöksklyftor
1-1 ½ tsk sambal oelek
2 msk soja

Kall sås:
4 dl turkisk yoghurt
4 msk majonnäs
1 pressad vitlöksklyfta
2 tsk italiensk salladskrydda
½ pressad lime


Skär fläskfilén i mindre bitar och lägg i marinaden över natten.

Smörj en långpanna. Klyfta potatisen (ska täcka botten) Salta,
Ställ in i ugn 220 grader i ca 10 min.

Strö över fläskfilén och marinaden + paprikorna i strimlor och löken i klyftor.
Överst lägger du tomathalvor och fetaost i kuber.
In i ugnen igen ca 35 - 40 min.

Servera med den kalla såsen!



Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0